{pt:title} logo
Frank de Coster , WorkforceIT

Digitaal onboarden vanuit de beleving van de nieuwe medewerker: waarom en hoe doe je dat?

Zaal: Terra
Om 14u20
· Persoonlijke ontwikkeling, Coaching & Consulting · Digitaal leren, HR Systems & Software

Traditionele inwerkprogramma’s voor nieuwe medewerkers zijn vooral gericht op tal van administratieve en ondersteunende processen. Zijn alle benodigde documenten opgesteld en ondertekend? Heeft de nieuwe medewerker toegang tot de juiste computersystemen? Is de toegangsbadge geregeld? Om de nieuwe medewerker van de nodige praktische informatie te voorzien ontvangt hij/zij een papieren of digitale welkombundel en wordt er bij indiensttreding een onthaaldag georganiseerd.

Dit klinkt vertrouwd en heel wat HRM toepassingen bieden functionaliteit op dit gebied. Maar de huidige technologie biedt meer, namelijk een digitaal onthaalprogramma dat volledig vertrekt vanuit de beleving van de nieuwe medewerker. Onmiddellijk na de ondertekening van de arbeidsovereenkomst wordt de nieuwe collega uitgenodigd om via een app op de smartphone, tablet of PC een individueel programma te doorlopen waarbij zijn/haar beleving als nieuwe medewerker centraal staat. Een reis die dus al begint vóór de eerste werkdag en vaak loopt tot 3 à 6 maanden na de indiensttreding. Niet de processen van de werkgever staan hierbij centraal, maar wel de doelstelling om de nieuwe medewerker een plezierig onthaal te bieden. Dit gebeurt op een speelse en interactieve manier bijvoorbeeld door middel van quizzen, augmented reality, virtuele rondleidingen door de bedrijfskantoren, chats met en onmiddellijke feedback van de toekomstige manager, pulse checks, enz. Slechts een paar van de elementen die hierbij gebruikt kunnen worden.

Het resultaat zijn gemotiveerde en betrokken medewerkers, die sneller ingewerkt zijn en ook minder snel de organisatie zullen verlaten. Organisaties als Heineken, ASML, KLM, ABN AMRO, Ceva Logistics, maar ook meerdere middelgrote organisaties en ziekenhuizen maken er reeds gebruik van.

In deze workshop leer je wat digitale onboarding precies is, waarom je dit zou willen toepassen en hoe je dit kunt aanpakken. Schrijf je snel in en ontdek wat het voor jouw organisatie brengt.


Frank de Coster

Tel: +32 (0)2 709 20 35
GSM: +32 472 12 99 94
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/frankdecoster/
Bedrijf: WorkforceIT