Presentaties

Nieuw sinds de editie van 2017 zijn de blackboxes met presentatiesessies, deze gaan door op de beursvloer zelf, in speciaal daarvoor opgebouwde zones.

De focus ligt hier op korte informatiesessies, interactie en bondige, hapklare info. Een presentatiesessie duurt 20 minuten en er is in elke box plek voor 40 mensen. Je kan vooraf geen plek reserveren, vol is vol: kom dus op tijd naar de sessie die je wil volgen!

Veel plezier bij jouw keuzesessies!

 • 10:15 – 10:35: De kracht van Performance Support in het ‘nieuwe normaal’ – Henk Arts (Fern)

  Werken vanuit thuis is een blijvertje. Performance Support oftewel leren in het werkproces is belangrijker dan ooit nu traditionele leermethoden lastig te organiseren zijn. Hoe kan ‘5 Moments of Need’ op een gemakkelijke manier worden gerealiseerd vanuit één oplossing? E-Learning en performance support vanuit één platform. In deze sessie laten we zien hoe dit werkt, zowel vanuit de medewerker als vanuit de auteur. We laten zien hoe context op verschillende manieren kan worden ingezet (bijvoorbeeld proces, rol, taal, applicatie, locatie e.d.), zodat medewerkers op ‘het moment van behoefte’ exact de juiste kennis krijgen aangereikt.

 • 10:15 - 10:35: Investeren in gezonde slaap loont! – Claudine Drees (Sleepcompass)

  Slaap is de allerbelangrijkste pijler van recuperatie na inspanning en behoort tot de 4 bouwstenen van gezondheid en veerkracht: voeding, beweging, mentaal welzijn en slaap. Sleepcompass heeft een compleet innovatieve aanpak qua blended learning aangaande goede slaaphygiëne leren en insomnie oplossen. Aan de hand van een bedrijfscase wordt de doeltreffendheid aangetoond.

  - Wat kost het slaaptekort van je medewerkers aan je bedrijf? 
  - Wat is het belang om collega's hierin te ondersteunen?
  - Goed slapen kan je leren! Via blended leren, classroom, webinar, coaching en digitale, online formats op maat.

 • 10:50 – 11:10: Kunnen dino’s je salesteam redden? – Bram Van den Borre (Epyc)

  Er ooit al eens aan gedacht om in de e-learning voor je salesteam dino’s te gebruiken? Kan Darth Vader je team helpen om feedbackgesprekken voor te bereiden? Het wordt met andere woorden tijd om je abonnement op Shutterstock op te zeggen en écht creatief te worden. Bij het ontwerpen van een e-learningcursus zijn het concept en het creatieve proces minstens even belangrijk als de correcte inhoud. Dus geen stockfoto’s meer van mannen in pak, handshakes in kikvorsperspectief of de zakenvrouw in mantelpak op een bergtop. Tijd voor puppy’s, aliens en sprekend fruit.Creativiteit en storytelling. Geen modewoorden maar verplichte kost.

 • 10:50 - 11:10: L&D op maat van uw mensen én uw budget - met een all-round learning partner - Peter Elen (Instruxion)

  Budget is altijd een uitdaging. Zelfs grote multinationals houden de vinger op de knip van hun L&D budget. Hoe ga je daar creatief mee om? In deze sessie geven we een blik achter de schermen van 3 high impact learnings voor enkele van onze grootste klanten. 3 volwaardige multimedia opleidingen, maar wel met 3 heel uiteenlopende budgetten. Van heel beperkt over gemiddeld tot haast sky-is-the-limit.

  Take-aways:
  - Hoe laat je je learning budget maximaal renderen?
  - Hoe maak je effectieve en impactvolle e-learnings met een beperkt budget?
  - Hoe ga je creatief en budgetbewust om met video, animatie én interactie?

 • 11:25 – 11:45: (GoodHabitz)

  New FAQ : Answer

 • 11:25 – 11:45: (Dialog)

  New FAQ : Answer

 • 13:30 – 13:50: Samenwerkend Leren is beter! – Michiel Klonhammer (Learning Stone)

  New FAQ : Answer

 • 13:30 - 13:50: Hoe kan je soft HR structureel integreren in jouw organisatie en opvolgen? - Valentijn Verheije (HRWeb Solutions)

  Iedereen hier is wellicht overtuigd van het belang van feedback, evaluaties, opleidingstrajecten, leren op afstand,… - dat is immers de opzet van deze beurs. Maar hoe integreer je ‘soft HR’ in jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat het geen eenmalige inspanningen blijven, maar dat het structureel ingebed wordt? Hoe krijg je greep op alle doelstellingen van alle medewerkers, de te ontwikkelen competenties, gewenste opleidingen,… zodat je ze kan opvolgen, en waar nodig bijsturen?

 • 14:15 – 14:35: (GoodHabitz)

  New FAQ : Answer

 • 14:15 - 14:35: De LUDO Mindset – Yves Willems (LUDO)

  Hoe creëer je interactie in online en offline opleidingen? Hoe engageer je deelnemers in asynchrone workshops? En hoe maak je een hybride werkplek participatief?

  Ervaar hoe je dankzij de LUDO Mindset interactief en ludiek faciliteert ongeacht het medium of de vorm. De presentatie wordt gevolgd door een asynchroon traject en beëindigd in een online workshop.
  - Ontdek het wat, hoe en waarom van interactie, engagement en participatie.
  - Leer en ervaar 3 technieken om interactie te creëren online, offline en (a)synchroon.
  - Word een luie opleider/facilitator dankzij de LUDO Mindset.

 • 15:00 – 15:20: Boost het engagement van je medewerkers met een LXP! – Wim Van Dessel (TinQwise)

  Je hebt al online leren in je organisatie uitgerold? Fijn! Maar weet je ook waar je medewerkers op dit moment écht nood aan hebben? Kunnen ze van andere collega’s iets bijleren? Kunnen ze in interactie gaan rond de opleidingen? Kunnen je medewerkers ook de vertaalslag maken van de opleidingen naar hun dagdagelijkse praktijk? Naar welk globaal doel werken je medewerkers toe? Ofwel, hoe geraak jij verder dan zuiver kennis en vaardigheden overbrengen, naar het creëren van écht engagement?

  Volg onze sessie rond TinQwise Academies en ontdek hoe ons Learning eXperience Platform (LXP) jouw online leerervaring verder brengt!

 • 15:45 - 16:05: Samen met je medewerkers bouwen aan een High Performance Organisatie - Pascal Engels en John Hendriks (Amelior)

  Een High Performance Organisatie (HPO) is een inspirerende, motiverende en uitdagende organisatie om te werken of klant bij te zijn. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring van honderden organisaties over de hele wereld hebben tot een model geleid dat organisaties helpt bij het streven naar High Performance. Medewerkers in een HPO worden geïnspireerd om betere resultaten te halen. Ze nemen zelf de verantwoordelijkheid voor die resultaten. Zowel positief als negatief. Ze werken als één team over de afdelingen heen en vullen elkaar aan in sterktes en zwaktes. Amelior werkt samen met het High Performance Instituut aan de invoering van dit model in Vlaanderen.

 • 16:30 - 16:50: Boeien, binden en betrekken met het snelst groeiende LXP van Europa - Lotte van de Zanden en Ronny Lohuis (The Courseware Company)

  Ronny Lohuis en Lotte van de Zanden laten je kennis maken met Thrive LXP. Thrive LXP is hét moderne en eigentijdse platform waarin een volledig gepersonaliseerde leeromgeving én content centraal staan voor de lerende. Kijk en ervaar hoe je met behulp van sociale interactie en frisse campagnes je doelgroep werkelijk kunt boeien, binden en betrekken bij het leerproces. We tonen hoe eenvoudig je zelf content kan laten toevoegen door de doelgroep (UCG) en lerenden laat samenwerken met elkaar. Kortom, zoek je een modern platform waarmee leren in jouw organisatie een succes wordt? Sluit dan aan en ervaar deze moderne leerervaring.

Contacteer VOV lerend netwerk

Tel. 03/454.59.70

Email: vovbeurs@vov.be

Meer info op www.vov.be