LIVE PRESENTATIES

Naast workshops zijn er ook presentatiesessies te bezoeken. Kort, maar krachtig. Ondergedompeld worden in de mogelijke antwoorden op jouw huidige en toekomstige L&D-uitdagingen. Of laat je je liever inspireren?

Vooraf reserveren is niet nodig, je kan op de beursdag zelf als een van de 40 bezoekers deelnemen aan de presentatie(s) van jouw keuze. Veel plezier bij de presentaties!

 

 

 • 10:15 – 10:35: De kracht van Performance Support in het ‘nieuwe normaal’ – Henk Arts (Fern)

  Werken vanuit thuis is een blijvertje. Performance Support oftewel leren in het werkproces is belangrijker dan ooit nu traditionele leermethoden lastig te organiseren zijn. Hoe kan ‘5 Moments of Need’ op een gemakkelijke manier worden gerealiseerd vanuit één oplossing? E-Learning en performance support vanuit één platform. In deze sessie laten we zien hoe dit werkt, zowel vanuit de medewerker als vanuit de auteur. We laten zien hoe context op verschillende manieren kan worden ingezet (bijvoorbeeld proces, rol, taal, applicatie, locatie e.d.), zodat medewerkers op ‘het moment van behoefte’ exact de juiste kennis krijgen aangereikt.

 • 10:15 - 10:35: Investeren in gezonde slaap loont! – Claudine Drees (Sleepcompass)

  Slaap is de allerbelangrijkste pijler van recuperatie na inspanning en behoort tot de 4 bouwstenen van gezondheid en veerkracht: voeding, beweging, mentaal welzijn en slaap. Sleepcompass heeft een compleet innovatieve aanpak qua blended learning aangaande goede slaaphygiëne leren en insomnie oplossen. Aan de hand van een bedrijfscase wordt de doeltreffendheid aangetoond.

  - Wat kost het slaaptekort van je medewerkers aan je bedrijf? 
  - Wat is het belang om collega's hierin te ondersteunen?
  - Goed slapen kan je leren! Via blended leren, classroom, webinar, coaching en digitale, online formats op maat.

 • 10:50 – 11:10: Kunnen dino’s je salesteam redden? – Bram Van den Borre (Epyc)

  Er ooit al eens aan gedacht om in de e-learning voor je salesteam dino’s te gebruiken? Kan Darth Vader je team helpen om feedbackgesprekken voor te bereiden? Het wordt met andere woorden tijd om je abonnement op Shutterstock op te zeggen en écht creatief te worden. Bij het ontwerpen van een e-learningcursus zijn het concept en het creatieve proces minstens even belangrijk als de correcte inhoud. Dus geen stockfoto’s meer van mannen in pak, handshakes in kikvorsperspectief of de zakenvrouw in mantelpak op een bergtop. Tijd voor puppy’s, aliens en sprekend fruit.Creativiteit en storytelling. Geen modewoorden maar verplichte kost.

 • 10:50 - 11:10: L&D op maat van uw mensen én uw budget - met een all-round learning partner - Peter Elen (Instruxion)

  Budget is altijd een uitdaging. Zelfs grote multinationals houden de vinger op de knip van hun L&D budget. Hoe ga je daar creatief mee om? In deze sessie geven we een blik achter de schermen van 3 high impact learnings voor enkele van onze grootste klanten. 3 volwaardige multimedia opleidingen, maar wel met 3 heel uiteenlopende budgetten. Van heel beperkt over gemiddeld tot haast sky-is-the-limit.

  Take-aways:
  - Hoe laat je je learning budget maximaal renderen?
  - Hoe maak je effectieve en impactvolle e-learnings met een beperkt budget?
  - Hoe ga je creatief en budgetbewust om met video, animatie én interactie?

 • 11:25 – 11:45: (GoodHabitz)

  New FAQ : Answer

 • 11:25 – 11:45: (Dialog)

  New FAQ : Answer

 • 11:25 - 11:45: Bouwen aan een medewerker-gedreven innovatiecultuur - Pieter Daelman (Bedenk)

  Om relevant te blijven in een exponentieel versnellende wereld moeten organisaties zich aanpassen en wendbaar worden. Dat lukt enkel indien iedereen mee aan boord is. En dat betekent: werken aan de innovatiecultuur. Maar hoe doe je dat?

  Aan de hand van het wetenschappelijk onderbouwde ‘Cromax innovatie framework’ kunnen organisaties hun innovatiecultuur nauwkeurig in kaart brengen: Wat doen ze al goed? En waar zitten de werkpunten? Op die manier kunnen ze doelgericht aan de slag gaan en groeien naar een cultuur van medewerker-gedreven innovatie.

 • 11:25 – 11:45: Digital Learning in the flow of work – Iris Kempenaers (Amista)

  We merken dat veel bedrijven enkele gezamenlijke uitdagingen trotseren: werknemers meer tijd laten maken om te leren, de juiste leerinhoud beschikbaar stellen op het juiste moment in hun loopbaan en voldoen aan de digitale leerbehoeften anno 2022. Bij Amista hebben we hiervoor de ZEN Best Practice-methodologie ontwikkeld. Deze methodologie is gebaseerd op de ADDIE aanpak gecombineerd met blended learning technieken, praktijkervaringen en succesvolle projecten bij onze klanten. Verder lichten we via enkele wetenschappelijke inzichten het verschil tussen micro- en macrolearning toe en kaderen we de rol van een LMS hierbij.

 • 12:00 - 12:20: Samen bouwen aan impactvol leiderschap? Netwerk leren als krachtige leer-katalysator? - Vanessa Bolsens (FENIX)

  Met ‘Grow Together Network Learning Leadership’ programma geeft FENIX een nieuwe betekenis aan “over het muurtje” kijken. Het is een impactvol blended leertraject om samen met andere organisaties leiderschapstalent (verder) te ontwikkelen.

  Aan de hand van een concrete klantencase laten we zien hoe deelnemers van diverse organisaties van elkaar leren onder begeleiding van een ervaren coach. De combinatie met gevalideerde state-of-the-art tools en een interactief leerplatform leidt vervolgens tot slimmer leren met sneller resultaat.

 • 13:30 – 13:50: Samenwerkend Leren is beter! – Michiel Klonhammer (Learning Stone)

  New FAQ : Answer

 • 13:30 - 13:50: Hoe kan je soft HR structureel integreren in jouw organisatie en opvolgen? - Valentijn Verheije (HRWeb Solutions)

  Iedereen hier is wellicht overtuigd van het belang van feedback, evaluaties, opleidingstrajecten, leren op afstand,… - dat is immers de opzet van deze beurs. Maar hoe integreer je ‘soft HR’ in jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat het geen eenmalige inspanningen blijven, maar dat het structureel ingebed wordt? Hoe krijg je greep op alle doelstellingen van alle medewerkers, de te ontwikkelen competenties, gewenste opleidingen,… zodat je ze kan opvolgen, en waar nodig bijsturen?

 • 14:15 – 14:35: (GoodHabitz)

  New FAQ : Answer

 • 14:15 - 14:35: De LUDO Mindset – Yves Willems (LUDO)

  Hoe creëer je interactie in online en offline opleidingen? Hoe engageer je deelnemers in asynchrone workshops? En hoe maak je een hybride werkplek participatief?

  Ervaar hoe je dankzij de LUDO Mindset interactief en ludiek faciliteert ongeacht het medium of de vorm. De presentatie wordt gevolgd door een asynchroon traject en beëindigd in een online workshop.
  - Ontdek het wat, hoe en waarom van interactie, engagement en participatie.
  - Leer en ervaar 3 technieken om interactie te creëren online, offline en (a)synchroon.
  - Word een luie opleider/facilitator dankzij de LUDO Mindset.

 • 15:00 – 15:20: Boost het engagement van je medewerkers met een LXP! – Wim Van Dessel (TinQwise)

  Je hebt al online leren in je organisatie uitgerold? Fijn! Maar weet je ook waar je medewerkers op dit moment écht nood aan hebben? Kunnen ze van andere collega’s iets bijleren? Kunnen ze in interactie gaan rond de opleidingen? Kunnen je medewerkers ook de vertaalslag maken van de opleidingen naar hun dagdagelijkse praktijk? Naar welk globaal doel werken je medewerkers toe? Ofwel, hoe geraak jij verder dan zuiver kennis en vaardigheden overbrengen, naar het creëren van écht engagement?

  Volg onze sessie rond TinQwise Academies en ontdek hoe ons Learning eXperience Platform (LXP) jouw online leerervaring verder brengt!

 • 15:45 – 16:05: Samen met je medewerkers bouwen aan een High Performance Organisatie (HPO) – Kathleen De Rycke (Amelior)

  Een HPO is een inspirerende en uitdagende organisatie om te werken of klant bij te zijn. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring hebben tot een model geleid dat organisaties helpt bij het streven naar High Performance. Gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers zijn hierbij cruciaal. We dagen je in deze sessie uit na te denken over:

  • Wat jullie doen om medewerkers te inspireren
  • Hoeveel verantwoordelijkheid medewerkers krijgen
  • Hoe je een complementair team samenstelt
  • Hoeveel je investeert in het flexibel en veerkrachtig houden van de medewerkers

   

 • 16:30 - 16:50: Boeien, binden en betrekken met het snelst groeiende LXP van Europa - Lotte van de Zanden en Ronny Lohuis (The Courseware Company)

  Ronny Lohuis en Lotte van de Zanden laten je kennis maken met Thrive LXP. Thrive LXP is hét moderne en eigentijdse platform waarin een volledig gepersonaliseerde leeromgeving én content centraal staan voor de lerende. Kijk en ervaar hoe je met behulp van sociale interactie en frisse campagnes je doelgroep werkelijk kunt boeien, binden en betrekken bij het leerproces. We tonen hoe eenvoudig je zelf content kan laten toevoegen door de doelgroep (UCG) en lerenden laat samenwerken met elkaar. Kortom, zoek je een modern platform waarmee leren in jouw organisatie een succes wordt? Sluit dan aan en ervaar deze moderne leerervaring.

 • 14:15 - 14:35: Het talentenDNA van een functie: de slimme oplossing om te weten of een job bij jouw natuurlijke potentieel past - Peter Monsieurs (Pontis BV)

  Kan er een match worden gemaakt tussen jouw talenten en de specifieke kenmerken van een job ?
  Ja, sinds kort is dat mogelijk! Het Talentenpaspoort is sinds 2011 een zeer gewaardeerde online talenten-scan. Verdere analyses (i.s.m. de Universiteit Antwerpen)  op de sinds 10 jaar verzamelde data van Het Talentenpaspoort tonen nu aan dat iedere job kenmerkende talenten-scores heeft. Zo vormt het talentenDNA een empirische referentie om te bepalen in welke mate het natuurlijke potentieel van een persoon bij de job past. Een innoverende manier om te kijken naar (zij)instroom, loopbaanontwikkeling en uitstroom van medewerkers.

Contacteer VOV lerend netwerk

Tel. 03/454.59.70

Email: vovbeurs@vov.be

Meer info op www.vov.be