LIVE PRESENTATIES

Naast workshops zijn er ook presentatiesessies te bezoeken. Kort, maar krachtig word je ondergedompeld in de mogelijke antwoorden op jouw huidige en toekomstige L&D-uitdagingen. Of laat je je liever inspireren?

Vooraf reserveren is niet nodig voor de presentatiesessies, je kan op de beursdag zelf als een van de 40 bezoekers deelnemen aan de presentatie(s) van jouw keuze. Veel plezier!

 

 

  • 10:15 – 10:35: De kracht van Performance Support in het ‘nieuwe normaal’ – Henk Arts (Fern)

    Werken vanuit thuis is een blijvertje. Performance Support oftewel leren in het werkproces is belangrijker dan ooit nu traditionele leermethoden lastig te organiseren zijn. Hoe kan ‘5 Moments of Need’ op een gemakkelijke manier worden gerealiseerd vanuit één oplossing? E-Learning en performance support vanuit één platform. In deze sessie laten we zien hoe dit werkt, zowel vanuit de medewerker als vanuit de auteur. We laten zien hoe context op verschillende manieren kan worden ingezet (bijvoorbeeld proces, rol, taal, applicatie, locatie e.d.), zodat medewerkers op ‘het moment van behoefte’ exact de juiste kennis krijgen aangereikt.

  • 10:15 - 10:35: Samen met je medewerkers bouwen aan een High Performance Organisatie (HPO) – Kathleen De Rycke (Amelior)

    Een HPO is een inspirerende en uitdagende organisatie om te werken of klant bij te zijn. Wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring hebben tot een model geleid dat organisaties helpt bij het streven naar High Performance. Gemotiveerde en geïnspireerde medewerkers zijn hierbij cruciaal. We dagen je in deze sessie uit na te denken over:

    • Wat jullie doen om medewerkers te inspireren
    • Hoeveel verantwoordelijkheid medewerkers krijgen
    • Hoe je een complementair team samenstelt
    • Hoeveel je investeert in het flexibel en veerkrachtig houden van de medewerkers
  • 10:15 – 10:35: Mind-Health@Work by e-Sia learning – Marius Zölffel, Sofie Fourneau & Pieterjan Uytterhoeven (e-Sia Learning)

    Wat organisaties met een laag burn-outpercentage gemeen hebben.

    In het onderzoek naar burn-out, identificeren ze een aantal mogelijke oorzaken voor de toename van burn-out in de afgelopen jaren. Een factor die lijkt te hebben bijgedragen aan burn-out is de snelle toename van werk op afstand.

    Een manier om dit tegen te gaan is voor people leaders om welzijn en betrokkenheid van werknemers te bevorderen. Maar hoe bereiken goede bedrijven dit?

    Tijdens deze interactieve blended workshop Well being@ work worden de beste manieren om burn-out in uw organisatie tegen te gaan interactief getoond.

    DYNAM-O bordspel, Blended Mind Health case

  • 10:15 – 10:35: Learning in the flow of Work gets Real in XR – Thomas Lecluyse (Delaware Consulting)

    Learning in the flow of work is makkelijk voor medewerkers die constant hun pc gebruiken. Tools zoals SAP Enable Now integreren content direct in de applicatie. Maar wat als de flow of work zich in een industriële omgeving aan de productielijn bevindt, waar men zware machines moet inspecteren en onderhouden? Leer hoe je XR kunt gebruiken als een game changer voor leren op de werkvloer met het gebruik van verschillende devices zoals tablets, smartphones of VR /AR-headsets en hoe delaware jou kan helpen deze leeractiviteiten te capteren in een LMS/LRS zoals SAP Litmos.

  • 10:15 – 10:35: Wat Leren van marketing kan leren - Lieselotte Van Tieghem (Deloitte Belgium)

    Stel, je hebt een vraag. Wat doe je? Google is your friend en je hebt jouw smartphone altijd en overal op zak. Dit principe kan in L&D doorgetrokken worden: het is niet omdat er een catalogus aan opleidingen beschikbaar is, dat die kennis just-in-time en just-in-space door de werknemers gevonden en gebruikt wordt. Vanuit L&D bij Deloitte willen we dus niet langer enkel vertrekken van kennis, maar ook vanuit de lerende en zijn vraag, motivatie en ervaring. User centricity is key, en laat dat nu net hetgene zijn waar onze marketingcollega’s al jaren mee bezig zijn. Welke doorwinterde marketingprincipes kunnen we van hen leren?

  • 10:50 – 11:10: Creatief en innoverend opleiden geeft zuurstof aan talent – Bram Van den Borre (Epyc)

    In de war on talent Is het vandaag belangrijker dan ooit om de talenten binnen je organisatie te laten groeien en bloeien.

    Hoe belangrijker L&D wordt, hoe meer creativiteit en innovatie aan belang winnen.

    Want meer dan ooit is naast 'wat' je vertelt, ook 'hoe' je het vertelt belangrijk. We onthouden veel makkelijker dingen als die in een mooi verhaaltje verpakt zijn, of als ze eens niet in een pakket met 62 slides zitten.

    Tijdens deze presentatie toon ik met enkele concrete voorbeelden waarom creativiteit en innovatie geen gadgets zijn, maar sleutelbegrippen in jullie L&D aanpak.

  • 10:50 - 11:10: L&D op maat van uw mensen én uw budget - met een all-round learning partner - Peter Elen (Instruxion)

    Budget is altijd een uitdaging. Zelfs grote multinationals houden de vinger op de knip van hun L&D budget. Hoe ga je daar creatief mee om? In deze sessie geven we een blik achter de schermen van 3 high impact learnings voor enkele van onze grootste klanten. 3 volwaardige multimedia opleidingen, maar wel met 3 heel uiteenlopende budgetten. Van heel beperkt over gemiddeld tot haast sky-is-the-limit.

    Take-aways:
    - Hoe laat je je learning budget maximaal renderen?
    - Hoe maak je effectieve en impactvolle e-learnings met een beperkt budget?
    - Hoe ga je creatief en budgetbewust om met video, animatie én interactie?

  • 10:50 - 11u10: Het talentenDNA van een functie: de slimme oplossing om te weten of een job bij jouw natuurlijke potentieel past – Peter Monsieurs (Pontis BV)

    Kan er een match worden gemaakt tussen jouw talenten en de specifieke kenmerken van een job ?
    Ja, sinds kort is dat mogelijk! Het Talentenpaspoort is sinds 2011 een zeer gewaardeerde online talenten-scan. Verdere analyses (i.s.m. de Universiteit Antwerpen)  op de sinds 10 jaar verzamelde data van Het Talentenpaspoort tonen nu aan dat iedere job kenmerkende talenten-scores heeft. Zo vormt het talentenDNA een empirische referentie om te bepalen in welke mate het natuurlijke potentieel van een persoon bij de job past. Een innoverende manier om te kijken naar (zij)instroom, loopbaanontwikkeling en uitstroom van medewerkers.

  • 10:50 – 11u10: Microsoft Viva? Dé boost voor je Employee Experience dankzij data & insights! – Benny Van de Velde (De Cronos Groep & Microsoft)

    Heb jij al gehoord van Microsoft Viva?

    Microsoft Viva wordt dé game changer als het aankomt op Employee Experience. Dankzij Microsoft 365 beschikken de meeste organisaties al over veel nuttige data om Employee Experience in kaart te brengen. Deze data kan je vervolgens inzetten bij de ontwikkeling van je medewerkers.

    Hoe? Dat laten we je zien aan de hand van een korte en praktische demonstratie van onze eigen modellen onderbouwd met Microsoft Viva Insights. De ideale introductie in Microsoft Viva die je eigenlijk niet mag missen!

  • 10:50 – 11u10: Leadership journeys for a better world: the power of mentoring - Gerrit Sarens (Ambits)

    Through business mentoring, Ambits helps managers progress as leaders and people managers. We offer a system of structured guidance by mentors who share their knowledge, skills, experience, and wisdom to boost your leadership capacity.

    In this presentation, you will discover

    - That how mentoring is different from coaching;
    - What makes a perfect mentor;
    - What is needed to make mentoring a high-impact solution.

  • 11:25 – 11:45: Elke artiest was ooit een amateur - Daphne Wens en Katrien Beeckaert (GoodHabitz)

    Denk aan Van Gogh of Andy Warhol, niemand van deze wereldberoemde kunstenaars is als een bekend kunstenaar geboren. Ze werden goed door de juiste mind- en skillset te bouwen. Wij zeggen niet dat iedereen een Van Gogh kan worden, maar bij GoodHabitz geloven wij wel dat wij kunnen helpen om jouw medewerkers de beste versie van zichzelf te laten worden door een leercultuur te creëren. Hoe? Tijdens onze presentatie ontdek je 6 elementen om een succesvolle leercultuur te ontwikkelen. Het uitgangspunt? Ons gevoerd onderzoek naar talent management in België!

  • 11:25 - 11:45: Bouwen aan een medewerker-gedreven innovatiecultuur - Pieter Daelman (Bedenk)

    Om relevant te blijven in een exponentieel versnellende wereld moeten organisaties zich aanpassen en wendbaar worden. Dat lukt enkel indien iedereen mee aan boord is. En dat betekent: werken aan de innovatiecultuur. Maar hoe doe je dat?

    Aan de hand van het wetenschappelijk onderbouwde ‘Cromax innovatie framework’ kunnen organisaties hun innovatiecultuur nauwkeurig in kaart brengen: Wat doen ze al goed? En waar zitten de werkpunten? Op die manier kunnen ze doelgericht aan de slag gaan en groeien naar een cultuur van medewerker-gedreven innovatie.

  • 11:25 – 11:45: Hybride leren da’s op je eentje video’s bekijken, of toch niet? - Dialog-Team (Dialog)

    Natuurlijk niet ! Het is er wel een deeltje van.
    Het gaat wel over asynchroon leren. En hoe beheer je massa’s video-bestanden, hoe vindt je wat JIJ nodig hebt?

    Wie heeft toegang tot welke delen? En hoe volg je dat op?
    Hoe maak je het mogelijk om het Videoplatform voor de juiste deelnemers actief in te zetten?
    Wie is de eigenaar van jouw programma’s? En hoe bescherm je dat?

    Antwoord binnen deze 20 minuten.

  • 11:25 – 11:45: Microsoft Viva? Dé boost voor je Employee Experience dankzij data & insights! – Benny Van de Velde (De Cronos Groep & Microsoft)

    Heb jij al gehoord van Microsoft Viva?

    Microsoft Viva wordt dé game changer als het aankomt op Employee Experience. Dankzij Microsoft 365 beschikken de meeste organisaties al over veel nuttige data om Employee Experience in kaart te brengen. Deze data kan je vervolgens inzetten bij de ontwikkeling van je medewerkers.

    Hoe? Dat laten we je zien aan de hand van een korte en praktische demonstratie van onze eigen modellen onderbouwd met Microsoft Viva Insights. De ideale introductie in Microsoft Viva die je eigenlijk niet mag missen!

  • 11:25 – 11:45: Succesvol en samen aan de slag met een learning community - Bert Verdonck (UQalify)

    Social learning zorgt voor een doorbraak in het leerproces op het werk, maar hoe bouw je die community met leergierige werknemers? Hoe je collega’s goesting doen krijgen in leren in no time (met micro-modules van 3 à 5 minuten) bijleren op een door hen gekozen tijdstip? Door samen te leren, ervaringen te delen en een werknemerscommunity te bouwen, krijgt het engagement een duurzame boost!

    - Hoe boost je het leerengagement van 20 tot 82%?
    - Hoe combineer je gepersonaliseerde content met micro-learning en social learning?
    - Ontdek ons iLEARN Framework© en ga met praktische tips aan de slag!

  • 12:00 – 12:20: Samen bouwen aan impactvol leiderschap? Netwerk leren als krachtige leer-katalysator? – Vanessa Bolsens (FENIX Consulting)

    Met ‘Grow Together Network Learning Leadership’ programma geeft FENIX een nieuwe betekenis aan “over het muurtje” kijken. Het is een impactvol blended leertraject om samen met andere organisaties leiderschapstalent (verder) te ontwikkelen.

    Aan de hand van een concrete klantencase laten we zien hoe deelnemers van diverse organisaties van elkaar leren onder begeleiding van een ervaren coach. De combinatie met gevalideerde state-of-the-art tools en een interactief leerplatform leidt vervolgens tot slimmer leren met sneller resultaat.

  • 12:00 - 12:20: Investeren in gezonde slaap loont! – Claudine Drees (Sleepcompass)

    Slaap is de allerbelangrijkste pijler van recuperatie na inspanning en behoort tot de 4 bouwstenen van gezondheid en veerkracht: voeding, beweging, mentaal welzijn en slaap. Sleepcompass heeft een compleet innovatieve aanpak qua blended learning aangaande goede slaaphygiëne leren en insomnie oplossen. Aan de hand van een bedrijfscase wordt de doeltreffendheid aangetoond.

    – Wat kost het slaaptekort van je medewerkers aan je bedrijf? 
    – Wat is het belang om collega’s hierin te ondersteunen?
    – Goed slapen kan je leren! Via blended leren, classroom, webinar, coaching en digitale, online formats op maat.

  • 12:00 – 12:20: "Ken je KernTalenten en maak keuzes waar je over 25 jaar nog gelukkig mee bent" - Danielle Krekels (Coretalents)

    Deze quote van hersenwetenschapper Dick Swaab in Danielles 3e boek ‘Krachtig met KernTalenten’ maakt de essentie duidelijk: je KernTalenten kennen draagt fundamenteel bij aan jouw (werk)geluk. Met een betrouwbaarheidsvaliditeit van .84 C.A. is de KernTalentenmethode een bijzonder nauwkeurig instrument om een genuanceerd én compleet zicht te geven op jouw KARAKTER + je POTENTIEEL (!) + je INTRINSIEKE MOTIVATIE. Zelfs je drijfveren, normen en waarden, energiegevers en -vreters worden kristalhelder. Hoe dat werkt licht Danielle Krekels op haar geheel eigen, enthousiaste manier toe.

  • 12:00 – 12:20: De impact van leerervaringen meten: van theorie naar praktijk – Stefaan De Corte (LAUREA, Moontrail)

    “Zijn onze investeringen in opleidingen en vorming rendabel?” Om deze vraag te beantwoorden is het meten van de impact van leerervaringen essentieel.

    – Maar hoe meet je de impact van leerervaringen?
    – En hoe doe je dit niet éénmalig, maar gestructureerd én kostenefficiënt?
    – Wat zijn de valkuilen en succesfactoren?

    In deze presentatie krijg je inzicht in de theorie én wordt een praktisch model aangereikt dat je kunt gebruiken in jouw eigen organisatie.

     

  • 12:00 – 12:20: Impact van je ademhaling op het stressmechanisme - Dirk Heylen (Spiras)

    Wat mensen stress geeft verschilt van persoon tot persoon maar de daarop volgende stressreactie is voor iedereen gelijk. Het hart klopt sneller, de bloeddruk stijgt, het energieniveau neemt toe, de pupillen verwijden, er is verhoogde zweetproductie, bloed stolt sneller en de ademhaling verandert. Je gaat sneller, oppervlakkeriger en meer lucht inademen. Van al deze processen is er eentje dat je zelf kan controleren en dat is je ademhaling. Via je ademhaling kan je impact uitoefenen op het stressmechanisme en kan je je veerkracht verhogen. Het is iets wat iedereen kan leren en gebruiken.

  • 13:30 – 13:50: Samenwerkend Leren is beter! – Michiel Klonhammer (Learning Stone)

    De resultaten van een training gaan met sprongen vooruit wanneer je met en van elkaar leert. Door activiteit van de deelnemers te stimuleren, te combineren met het sociale aspect en de bestaande kennis van de verschillende deelnemers vergroot je het plezier en de verankering van het leren.

    Hoe doe je dat in een blended leertraject?

  • 13:30 – 13:50: Hoe kan je soft HR structureel integreren in jouw organisatie en opvolgen? – Valentijn Verheije (HRWeb Solutions/MPLEO)

    Iedereen hier is wellicht overtuigd van het belang van feedback, evaluaties, opleidingstrajecten, leren op afstand,… – dat is immers de opzet van deze beurs. Maar hoe integreer je ‘soft HR’ in jouw organisatie? Hoe zorg je ervoor dat het geen eenmalige inspanningen blijven, maar dat het structureel ingebed wordt? Hoe krijg je greep op alle doelstellingen van alle medewerkers, de te ontwikkelen competenties, gewenste opleidingen,… zodat je ze kan opvolgen, en waar nodig bijsturen?

  • 13:30 – 13:50: Reshape your brain through adaptive intelligence - Griet Boddez (INC Institute of NeuroCognitivism)

    Elke dag weer krijgen we te maken met nieuwe uitdagingen en toenemende complexiteit. We zien onze maatschappij, onze levensstijl en organisaties steeds sneller transformeren.

    Neurowetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat we op elk moment in ons leven nieuwe neurale verbindingen kunnen maken en onze hersenen zo aanpassen aan nieuwe omstandigheden van ons eisen. Dit wordt neuroplasticiteit genoemd.

    Dankzij onze adaptieve intelligentie en specifieke tools van de NeuroCognitieve Aanpak kunnen we meer vat krijgen op dit proces. Je kan je brein dus echt trainen en “reshapen”.

     

  • 13:30 – 13:50: Adaptive Learning: Hoe personaliseer je leren op schaal – Pierre Vandewalle (Myskillcamp)

    De meeste bedrijven vertellen u dat u adaptief leren alleen kunt bereiken met hun ‘krachtige AI’ en ‘geheime algoritmen’ - maar u kunt effectief, gepersonaliseerd adaptief leren op schaal creëren, zonder de hoge kosten en uitbesteding. Deze presentatie laat u zien hoe.

    - Ontwerp uw eigen Adaptive Learning cursussen
    - Kies de juiste technologie voor Adaptive Learning. Zorg ervoor dat de adaptieve leersoftware die u kiest, doet wat de bedoeling is
    - Maak uw cursussen adaptief (zelfs zonder AI)

  • 13:30 – 13:50: Van beoordelen naar ontwikkelen – Ronny Lohuis en Robin Venema (The Courseware Company)

    Organisaties bewegen langzaam van performance management naar performance development. Onder andere onder invloed van de krappe arbeidsmarkt en mondige werknemers verandert er van alles. We kunnen competenties en vaardigheden niet alleen gebruiken om mensen te beoordelen, maar vooral om ze zichzelf te laten ontwikkelen. Robin en Ronny laten aan de hand van concrete voorbeelden zien hoe je performance management aan leren en ontwikkelen kunt koppelen.

  • 14:15 – 14:35: Elke artiest was ooit een amateur - Daphne Wens en Katrien Beeckaert (GoodHabitz)

    Denk aan Van Gogh of Andy Warhol, niemand van deze wereldberoemde kunstenaars is als een bekend kunstenaar geboren. Ze werden goed door de juiste mind- en skillset te bouwen. Wij zeggen niet dat iedereen een Van Gogh kan worden, maar bij GoodHabitz geloven wij wel dat wij kunnen helpen om jouw medewerkers de beste versie van zichzelf te laten worden door een leercultuur te creëren. Hoe? Tijdens onze presentatie ontdek je 6 elementen om een succesvolle leercultuur te ontwikkelen. Het uitgangspunt? Ons gevoerd onderzoek naar talent management in België!

  • 14:15 - 14:35: De LUDO Mindset – Yves Willems (LUDO)

    Hoe creëer je interactie in online en offline opleidingen? Hoe engageer je deelnemers in asynchrone workshops? En hoe maak je een hybride werkplek participatief?

    Ervaar hoe je dankzij de LUDO Mindset interactief en ludiek faciliteert ongeacht het medium of de vorm. De presentatie wordt gevolgd door een asynchroon traject en beëindigd in een online workshop.
    - Ontdek het wat, hoe en waarom van interactie, engagement en participatie.
    - Leer en ervaar 3 technieken om interactie te creëren online, offline en (a)synchroon.
    - Word een luie opleider/facilitator dankzij de LUDO Mindset.

  • 14:15 – 14:35: De verbindingen tussen HR en IT om digitale transformatie te begeleiden - Tom Truyers (Inetum-realdolmen)

    Slimme bedrijven zetten proactief in op een goede samenwerking tussen HR en IT. Beide afdelingen spelen immers een cruciale rol om de digitale transformatie in een organisatie in goede banen te leiden.

  • 14:15 – 14:35: Microsoft Viva? Dé boost voor je Employee Experience dankzij data & insights! – Benny Van de Velde (De Cronos Groep & Microsoft)

    Heb jij al gehoord van Microsoft Viva?

    Microsoft Viva wordt dé game changer als het aankomt op Employee Experience. Dankzij Microsoft 365 beschikken de meeste organisaties al over veel nuttige data om Employee Experience in kaart te brengen. Deze data kan je vervolgens inzetten bij de ontwikkeling van je medewerkers.

    Hoe? Dat laten we je zien aan de hand van een korte en praktische demonstratie van onze eigen modellen onderbouwd met Microsoft Viva Insights. De ideale introductie in Microsoft Viva die je eigenlijk niet mag missen!

  • 14:15 – 14:35: Rise Up Microsoft Teams App : Learning in the Flow of Work – Teresa Boons (Eneco) en Eddy Bertrem (Rise Up)

    Volgens een onderzoek van Fosway zijn 84% van de L&D-spelers ervan overtuigd dat het belangrijker dan ooit is om digitaal leren te integreren in samenwerkingsplatforms zoals Microsoft Teams.

    Tijdens deze Workshop deelt ENECO haar feedback over haar ervaring met de Rise Up Microsoft Teams-applicatie. Het doel van deze nieuwe en innovatieve implementatie was om training samen te brengen in de werkomgeving van werknemers, zodat het trainen een gewoonte wordt, geïntegreerd in ieders dagelijks leven.

  • 15:00 – 15:20: Boost het engagement van je medewerkers met een LXP! – Wim Van Dessel (TinQwise)

    Je hebt al online leren in je organisatie uitgerold? Fijn! Maar weet je ook waar je medewerkers op dit moment écht nood aan hebben? Kunnen ze van andere collega’s iets bijleren? Kunnen ze in interactie gaan rond de opleidingen? Kunnen je medewerkers ook de vertaalslag maken van de opleidingen naar hun dagdagelijkse praktijk? Naar welk globaal doel werken je medewerkers toe? Ofwel, hoe geraak jij verder dan zuiver kennis en vaardigheden overbrengen, naar het creëren van écht engagement?

    Volg onze sessie rond TinQwise Academies en ontdek hoe ons Learning eXperience Platform (LXP) jouw online leerervaring verder brengt!

  • 15:00 – 15:20: Hoe een “best in class” e-learning bouwen! – Johan Haelterman (NBN)

    NBN verzorgt opleidingen over ISO managementsystemen zoals kwaliteitsmanagement, milieumanagement, etc.

    In 2019 zijn we overgestapt van een klassikaal trainingsaanbod naar e-learning en blended learning. En dit hebben we met succes gedaan, getuige de feedback en evaluaties van onze klanten!

    In onze presentatie delen we onze goede en minder goede ervaringen en de aanpak die tot de ontwikkeling van deze top-trainingen hebben geleid. Volgende onderwerpen komen aan bod: de keuze van het LMS, Bloom’s taxonomy, the Perfect Participant, coaching sessies, interactiviteit,…

    Blijft er tijd over, dan kunnen we het hebben over project management, budgetten, outsourcing partners,…

  • 15:00 – 15:20: Learning in the flow of Work. Hoe creëer je een engagerende Employee Experience voor je Frontline medewerkers? – Guy Van Neck (MobieTrain)

    Bij ‘Learning in the flow of Work’ krijgt opleiden een centrale plaats in de werkdag.

    - Hoe kan je als organisatie ‘leren in de flow of work’ faciliteren?
    - Wat is een optimale combinatie tussen micro- en macrolearning?
    - Wat zijn de criteria voor een L&D-tool die alle elementen integreert?

    Kom te weten hoe je Learning in the flow of Work in jouw organisatie stimuleert en faciliteert.
    Maak kennis met de toegevoegde waarde van de combinatie micro- en macrolearning momenten.
    En krijg inzicht in de belangrijkste kenmerken waar moderne digital learning tools aan moeten voldoen.

  • 15:00 – 15:20: Hoe u, als organisatie samen met uw medewerkers verbondenheid kan creëren door middel van social learning in een digitale hybride of geheel remote omgeving – Janna Admiraal (Howspace)

    De wereld is veranderd en ook de manier van werken. Veel medewerkers verwachten meer flexibiliteit als het gaat om werken, zoals geheel thuiswerken of een combinatie met werken op kantoor. Als organisatie kan het een uitdaging zijn om in te spelen op deze behoeftes zonder dat dit ten koste gaat van onder andere verbondenheid, tijd en kosten.

    In deze presentatie geven we naast inzichten over hoe u door middel van social learning in een digitale asynchrone omgeving medewerkers kan betrekken en een gevoel van verbondenheid kan creëren, ook tips en praktijkverhalen.

    Neem alvast een kijkje op https://vovbeurs.in.howspace.com/welkom

  • 15:00 – 15:20: Hoe Return on Investment te bewijzen door middel van 7 belangrijke learning metrics - Elise Vandierendonck (Busuu)

    De waarde van Learning & Development initiatieven op de werkplek wordt steeds breder erkend. Een rechtstreeks gevolg is dat er ook meer aandacht en interesse is hoe we deze succesvol kunnen meten.

    In deze presentatie ontdekt u:

    - Recente studies over de positieve zakelijke impact van L&D
    - Belangrijkste metrics om het succes van uw initiatieven te volgen
    - Hoe je deze metrics kunt implementeren

  • 15:45 – 16:05: Ontdek ‘s werelds meest gebruiksvriendelijk Learning Experience Platform: training en content distributie naar interne medewerkers én externe partijen! – Iris Kempenaers (Amista)

    Ben je op zoek naar:

    - Een manier om het voor eindgebruikers gemakkelijk te maken om inhoud en trainingsmateriaal te vinden op het moment dat ze dat nodig hebben?
    - Een manier om een samenwerkende community te creëren?
    - Een manier om inhoud en trainingen online toegankelijk te maken binnen én buiten uw organisatie?

    Woon dan onze presentatie bij!

    Leer onze Blended Learning & Change Management methodologie kennen in combinatie met SAP Litmos, dé Learning Experience Platform tool bij uitstek. Aan de hand van een korte live demo tonen we je hoe hands-on deze tool is!

  • 15:45 – 16:05: Diversiteit & inclusie: mythe of realiteit? – Khadija Rejdy (UPOP)

    De wereld is aan het veranderen, veel maatschappelijke en economische uitdagingen zullen de toekomst van je bedrijf bepalen. De war for talent, maatschappij die superdivers wordt en de nieuwe generatie die richting de arbeidsmarkt komt, zijn de veranderingen waar je je best op voorbereid. Een inclusief diverse organisatie worden waar iedereen zich welkom, gehoord, gerespecteerd en gewaardeerd voelt, is dan ook een must. Meer zelfs, inzetten op inclusieve diversiteit is een groeistrategie. Tijdens deze sessie challengen we de deelnemers rondom deze topic door ze de kracht en voordelen van inclusieve diversiteit aan te tonen.

  • 15:45 – 16:05: EHBO: Eerste hulp bij (ver)ouderde opleidingen – Reanimeer je opleidingsaanbod! – Klaas Olbrechts (Attentia)

    Beschik je over een groot opleidingsaanbod, maar die geraken minder en minder vol? Ligt de concentratiepeil van jouw deelnemers laag? Dan het is tijd om jouw opleidingen aan te pakken en jouw aanbod te reanimeren!

    - Geef meer aandacht aan betrokkenheid en interactie tijdens je opleidingen
    - Focus je op de motivatie en de positieve leerervaring van jouw deelnemers
    - Zorg dat jouw deelnemers met enthousiasme over jouw opleidingen spreken

    Volg onze sessie ‘Reanimeer je opleidingsaanbod’ en ontdek hoe we je via een kleine shock verder op weg kunnen helpen!

     

  • 15:45 – 16:05: Virtual Reality Training : Verkrijg versneld ervaring door versneld virtueel te ervaren – Ben Mahy (Supportsquare NV)

    Werknemers verkrijgen ervaring wanneer ze tal van werksituaties ervaren hebben. Virtual reality biedt de mogelijkheid de trainee complexe en contextueel heel realistische opleiding aan te bieden. Hoe je dit als bedrijf VR op schaal kan inzetten delen we graag met het publiek.

  • 15:45 – 16:05: De kunst van een goed gesprek - Michiel Hulsbergen (DialogueTrainer)

    De kosten van slechte communicatie bedragen € 24.000 per medewerker per jaar. We oefenen professionele gespreksvaardigheden zelden waardoor we vervallen in bestaande patronen terwijl wij zo veel kunnen leren van best practices.

    Als spin off van de Universiteit Utrecht ontwikkelt DialogueTrainer simulaties met virtuele trainingsacteurs (immersief leren). Deze simulaties zijn gebaseerd op gevalideerde gespreksmodellen. Spelers zien direct hun scores en feedback. Docenten/trainers/L&D-specialisten krijgen via data en dashboards inzicht in de ontwikkelingen van (groepen) mensen.

    DialogueTrainer slaat de brug tussen confusie en klaarheid.

    Ervaar het zelf.

  • 16:30 – 16:50: (BDO Academy)

    Geen informatie beschikbaar.

  • 16:30 – 16:50: Boosting Human Capital for the 21st century: waarom investeren in innovatieve leertechnologieën voor het trainen van laaggeschoolden loont – Kim Dekeyser (KU Leuven/Kulak) (POM West-Vlaanderen)

    Je komt te weten welke uitdagingen en kansen innovatieve leertechnologieën (virtual reality, audio assistance…) bieden voor het trainen van laaggeschoolden.

    Hoe match je de leernoden van jouw bedrijf met de ideale leertechnologie en welke tools hebben we vanuit ons project hiervoor (gratis) ter beschikking? Welke ervaringen hadden onze industriële projectpartners in Vlaanderen, Frankrijk en de UK de afgelopen twee jaar met ILT’s en laaggeschoolden en wat kan jouw bedrijf hieruit leren?

    Deze sessie focust zowel op de praktische kant als op de achterliggende redenen waarom investeren in ILT’s voor het trainen van laaggeschoolden loont.

  • 16:30 – 16:50: Certified Coach Program: Become the best version of yourself as coach! – Mirjam Koudijzer (HRD Academy)

    De voorbije jaren werd coaching door velen gezien als een hype. Maar als coach breng je mensen en organisaties (terug) naar hun essentie.

    Het ICF-Certified Coach programma bestaat uit 3 doelgerichte modules die jou volledig klaarstomen voor een ICF-certificering. Het is dan ook de meest complete opleiding tot professionele coach op de markt.

    Waarom zou je een ‘ICF Certified’ coach worden? Hebben coaches wel nog een ICF-certificaat nodig in 2022?

Contacteer VOV lerend netwerk

Tel. 03/454.59.70

Email: vovbeurs@vov.be

Meer info op www.vov.be