LIVE WORKSHOPS

Met het thema ‘The Future of L&D‘ in het achterhoofd, geven twintig standhouders op 28 april een workshop. Elke workshop duurt een uur en na afloop kan je uitgebreid napraten op de stand van de standhouder.

Schrijf je bij de aankoop van je ticket in voor drie inspirerende workshops. Wil je toch meer workshops volgen? Dat kan: zorg dat je op tijd bij de dôme bent en sluit aan indien er nog stoelen vrij zijn. Per workshop zijn er 70 plaatsen.

Ter info: sommige informatie is nog niet beschikbaar. De inhoud van deze workshops zal later nog worden aangevuld. 

 

 • 10:15 – 11:15: Hoe kun je slim omgaan met de 'Skills-obsessie'? - Ger Driesen (aNewSpring)

  Hét thema dat momenteel hoog op de agenda staat in de wereld van leren en ontwikkelen is alles wat te maken heeft met 'upskilling' en 'reskilling'. Waar komt die 'Skills-obsessie' vandaan en hoe kun je er slim mee omgaan?

  Thema's:
  - Waar komt de 'Skills-obsessie' vandaan?
  - Vier strategieën om slim om te gaan met de 'Skills-obsessie'
  - Subsidies en de weg naar middelmatigheid
  - Partnership tussen opleidingsverantwoordelijken en aanbieders van opleidingen

 • 10:15 – 11:15: The future is blended learning, maar hoe begin je eraan? – Pim Vandijck (New Heroes)

  Sinds de start van corona zijn we op een andere manier (moeten) gaan werken. Zoom, Teams, webinars waren voor velen onbekend terrein. Intussen zijn deze tools en werkvormen vlot ingeburgerd in de meeste organisaties. Hierdoor is de deur ook (eindelijk) meer open gezet voor digitaal leren. New Heroes biedt een uniek platform waarmee jij jouw organisatie een grote stap kan laten zetten naar succesvolle blended en digitale learning. In deze sessie delen we praktische tips hoe je hiermee start, wat de voordelen zijn en wat te vermijden valkuilen zijn.

 • 10:15 – 11:15: Hybride leerruimtes, da’s niet simpel… of toch? - Dialog-Team (Dialog)

  Het is niet simpel voor diegene die ze ontwerpt, installeert, configureert en supporteert.

  Het is en MOET simpel zijn voor ALLE gebruikers, zowel ter plekke als op afstand, eender waar in de wereld.

  Je ziet en hoort tijdens deze sessie tips & tricks die het verschil maken tussen stress en succes.

  Je krijgt eveneens inzicht in kosten en baten.

 • 10:15 – 11:15: Groeien vanuit verbindende feedback – Laura Krause (Obelisk)

  Herken jij ook dat het best moeilijk is om feedback te geven zonder dat iemand zich persoonlijk aangevallen voelt? En dat de verantwoordelijkheid van feedback geven enkel bij leidinggevenden wordt gelegd? Hoe zou het zijn als je een permanente feedbackcultuur kan creëren waarbij collega’s elkaar ook onderling durven aanspreken? En je bovendien een manier te horen krijgt die én verbinding én resultaten bereikt? In onze workshop ervaar je al doende in 60 minuten hoe je feedback met impact kan geven, vragen en ontvangen. Durf jij de uitdaging aan om het effectief te doen?

 • 11:30 – 12:30: Digitale transformatie. Van praktische noodzaak naar strategische keuze – Marc Alen (Arboth)

  De voorbije 2 jaar noopte organisaties om hun leeraanbod en leeraanpak te herzien. Er werd gezocht naar nieuwe en vernieuwende digitale en blended oplossingen. Eerst als korte termijn reactie, maar meer en meer als strategische keuze.

  - Maar hoe pak je die transformatie aan?
  - Hoe kies, combineer en integreer je leervormen?
  - Hoe betrek je alle stakeholders?
  - Hoe faseer je de transities?
  - Hoe maak je de transitie duurzaam?

  In deze workshop zoeken we naar antwoorden op bovengestelde vragen aan de hand van onze methodieken en ruim geïllustreerd met voorbeelden uit recente projecten.

 • 11:30 – 12:30: Een professioneel filmpje maken met je smartphone - Fernando Pauwels (Catena Company)

  Een smartphone heeft iedereen bij de hand en is vaak al meer dan voldoende voor je bedrijfscommunicatie.

  Tijdens deze praktische, interactieve en hands-on workshop leren we een kort filmpje maken voor social media. Met eenvoudige tools, zoals gekleurd papier, een zaklamp, een stuk kalkpapier, een smartphone én een goed idee, ontdekken we samen hoe je snel een mooi resultaat kan neerzetten voor je bedrijfspagina op social media of intranet.

  Je leert een praktische skill in een creatieve, interactieve workshop met instant resultaat met beperkte middelen.

 • 11:30 – 12:30: Customer success case Unilin, powered by FLOWSPARKS – Els Anseeuw & Marieke Neirinck (FLOWSPARKS)

  Hoewel e-learning bij Unilin als pilootproject van start ging om verdelers beter te informeren, werd online training er door de Corona-pandemie  al snel ‘the way to go’. Met FLOWSPARKS als e-learningplatform ontstond zelfs een echte shift in de Unilin-leercultuur. Het ondersteunen van de werknemers & hun verdere talent ontwikkeling werden daarbij prioritair. Het Talent Development Team werkte hiervoor van bij de start een logische flow & duidelijk kader uit rond content planning, creatie en opvolging.

  Een verhaal van creativiteit, leren over grenzen en business domeinen heen en hoe het optimaal inzetten van een tool een boost aan je onderneming én werknemers kan geven.

 • 11:30 – 12:30: Authentieke purpose als motor voor performantie – Junieth Machado & Wim Depickere (StreetwiZe)

  Junieth Machado is één van de inspiratiebronnen voor de oprichting van StreetwiZe. Vanuit haar levensverhaal op de straten van Nicaragua en ondersteund door wetenschappelijke inzichten, onderzoeken we hoe purpose een drijvende kracht in een organisatie kan zijn. De voordelen zijn helder: gemotiveerde medewerkers, betrokken klanten, focus op duurzame groei. Wat zijn de voorwaarden en bouwstenen om van corporate purpose een authentieke motor te maken van een performante organisatie? Na 15 jaar het zelf in de praktijk te brengen, reikt StreetwiZe een coherent model aan om er op een authentieke manier mee aan de slag te gaan.

 • 13:30 – 14:30: Gamification & G-learning voor opleiding – Mike Ptacek (Play It)

  Ontdek hoe je met gamification je opleidingen naar een ander niveau brengt. Welke mechanismen van games zorgen voor een sneller en beter leerproces, gestaafd aan de hand van cases en gepresenteerd door een G-learning expert. Bovendien krijg je tijdens deze sessie een persoonlijk demo account om dan ook zelf aan de slag met een opleidingsgame op jouw smartphone! Een unieke ervaring die je niet wil missen. Surf alvast naar http://play.playitsafe.eu om de app op voorhand te installeren op je smartphone of tablet.

 • 13:30 – 14:30: De kracht van Positiviteit op de werkvloer – Christoph Van Doninck en An Vermoere (Positiviteit.be)

  Een positieve sfeer kenmerkt zich door een hoog engagement, sterke motivatie, gezonde retentie en veel geluk op het werk. Helaas is de realiteit vaak anders. Stress, conflicten, onzekerheid zijn symptomen die maar al te vaak voorkomen. In deze workshop nemen we je mee in hoe jij in jouw organisatie kan bouwen positiviteit. We delen vele tips, praktijkverhalen en zetten je ook in actie. Kortom een absolute must om deel te nemen!

 • 13:30 – 14:30: De 5 Moments of Need: Van leren naar presteren – Alfred Remmits (Xprtise)

  In deze sessie gaan we in op de “5 Moments of Need” methodologie. Deze aanpak gaat uit van vijf momenten van behoeften waar medewerkers mee geconfronteerd worden: wanneer je iets voor het eerst leert, wanneer je meer wil leren, wanneer je probeert toe te passen, wanneer er iets fout gaat en wanneer er iets verandert.

  Voor organisaties is het belangrijk een innovatieve strategie op leren te hebben, die is toegespitst op het leveren van “on the job” performance. We tonen een voorbeeld van een succesvolle werkplekleeroplossing en kijken naar mogelijkheden voor de 5 Moments of Need methodologie binnen uw organisatie.

  Take aways
  – Wat zijn de 5 Moments of Need?
  – Wat is een innovatie strategie op leren?
  – Hoe lever ik een bijdrage aan het verhogen en verbeteren van de performance van mijn medewerkers?
  – Hoe zet ik de 5 Moments of Need methodologie in mijn organisatie in?
  – Van welke voorbeelden vanuit andere organisaties kan ik leren?

 • 13:30 – 14:30: Harness your Brainwaves for Performance – Stella Collins (Stellar Labs)

  You’ve probably heard the phrase “I’ve had a brainwave” but what actually is a brainwave?  How will you know you’ve had one, what sort was it and can you control them to increase your productivity or your ability to learn?

  Join our ‘Mexican brainwave’ to explore the brain science to:
  – Increase creativity and innovation
  – Decide the optimum time to learn skills versus knowledge
  – Get better decisions from your management team
  – Find your flow
  Practical tips, based on science, to enhance your performance and that of your teams.

 • 14:45 – 15:45: Jouw route naar de Learning Suite: begin met StreamLXP – François Walgering en Hans Ramaker (Next Learning Valley)

  StreamLXP is het intelligente Learning Experience Platform (LXP) waarmee Gepersonaliseerd en Sociaal Leren mogelijk wordt gemaakt. Gepersonaliseerd Leren activeert de lerende om aan de slag te gaan en een Learning Journey te creëren die het beste aansluit op zijn behoefte. StreamLXP stimuleert niet alleen het zelfsturend leren, maar helpt de lerende bij een succesvolle ontwikkeling van gewenste vaardigheden door middel van gepersonaliseerde aanbevelingen.

  Tijdens de workshop:

  • Introduceren wij de Learning Suite
  • Delen we onze top 5 tips om ermee van start te gaan, onder andere middels de activatie van StreamLXP
  • Verklappen we 3 skills die onmisbaar zijn om de Learning Suite van 2022 in jouw organisatie te omarmen
 • 14:45 - 15:45: De visie op coaching van Inspirerend Coachen Academy – Jirka Van Haegenborgh (Inspirerend Coachen Academy)

  In deze workshop stelt Jirka Van Haegenborgh onze visie op coaching voor. Daarvoor nemen we eerst de definitie van coaching onder de loep om vervolgens de vijf pijlers waarop onze visie gebaseerd is, op een interactieve manier te vertellen. Ten slotte verwijzen we naar het boek Inspirerend Coachen van Jef Clement. 

 • 14:45 - 15:45: Tien feiten die je moet weten over micro-credentials en portfolio - Danny van Kuijk (D2L)

  In deze sessie kijken we naar het belang van micro-credentials en portfolio voor organisaties en medewerkers. Micro-credentials zijn niet nieuw, maar vanaf bedrijfs- tot aan internationaal niveau zijn er groot aantal ontwikkelingen gaande. Zo zet de EU sterk in op micro-credentials en zijn er diverse initiatieven gebruik makend van Blockchain en NFT’s .

  Waar het voor de ene sector al de leidraad is voor opleiden, evalueren en (persoonlijke) groei, is het voor anderen slechts een ‘sticker’ op een LinkedIn profiel. We maken een reis van theorie naar praktijk, zodat er voor zowel starters en experts genoeg te ontdekken valt.

 • 14:45 – 15:45: Waarom E.Q. de skill van 2022 wordt? - Michel De Gieter (The Tipping Point)

  Meer impact hebben? Wat als we nu vertellen dat ‘emotionele intelligentie’ één van de sleutels is om dit te realiseren? Hoe beter jij jezelf kan inschatten en reguleren én hoe meer je je kan afstemmen op de ander, hoe groter de impact. Of het nu gaat om performance of samenwerken, het is cruciaal om te kunnen en blijven ‘communiceren en handelen met respect voor jezelf en de ander’.

  Verwacht je aan een ton aan inspiratie met de nieuwste inzichten rond emotionele intelligentie die je onmiddellijk in de praktijk kan zetten, voor jezelf én voor jouw organisatie.

 • 16:00 – 17:00: Ben jij klaar om de beste werkgever te worden? Vergroot dan de loyaliteit van jouw medewerkers door het bieden van een opleiding – Michael Neefs & Glenn Van den Steen (Cornerstone)

  “Wat als we onze medewerkers trainen en ze verlaten het bedrijf”
  “Wat als we ze niet trainen en ze blijven?”
  Eenmaal je het juiste talent hebt gevonden, wacht een nieuwe uitdaging: talent behouden.

  Hoe zorg jij ervoor dat jouw medewerkers weten:
  - Over welke vaardigheden ze beschikken
  - Hoe ze deze vaardigheden kunnen versterken
  - En welke doorgroeimogelijkheden er zijn

  Gebruik artificiële intelligentie om deze vragen te beantwoorden ervoor te zorgen dat jouw organisatie de nodige vaardigheden in huis heeft om de uitdaging van morgen aan te gaan.

 • 16:00 – 17:00: Experience how we build skills at SkillsGym and how you should too! - Sarah Cherif (SkillsGym)

  In this workshop, we will give you an experience of how we build skills at SkillsGym. And we promise you, it’s counter-intuitive, eye-opening and effective. To make this session highly practical and concrete, we will walk you through our program for building the skill of feedback. You probably think you know everything there is to know about feedback already. But think again, we won’t even be talking about feedback in this session, and yet, you will get an evidence-based super effective protocol for developing this skill.

 • 16:00 – 17:00: 5+1 hybride training – ontwerpsleutels: de plakfactor van je training – Koen Dierckx, Ilse Schepens en Caroline Savoye (NCOI Learning)

  Een boeiende training, een inspirerende lesgever, inhoud die volledig to the point was… Je medewerkers keerden enthousiast terug van de opleiding. En toch wordt er nadien niets meer met het geleerde gedaan? Dan is het hoog tijd om de ervaring, interactie en verankering van je trainingen te gaan verbeteren aan de hand van zes hybride training ontwerpsleutels. Deze sleutels zorgen ervoor dat kennis en vaardigheden beter worden verwerkt na training zodat je trainingsdoelstellingen worden behaald en de  impact verhoogt. Hoe je dit realiseert leggen we graag uit aan de hand van concrete tips en tricks.

 • 16:00 – 17:00: Casestudie: Werkbaar werken bij Het Anker – Joost Van Driessche (Wilde Zwanen) en William Leclef & Wencke Wellens (Het Anker)

  In deze workshop ervaar je de impact van een integrale kijk op future proof organiseren. Zowel de organisatiestructuur als -cultuur worden onder de loep genomen. Vanuit het conceptuele kader nemen we je mee naar de praktische toepassing aan de hand van de getuigenis van Brouwerij Het Anker (Mechelen).

  Als groeiende organisatie wil Het Anker steeds het beste uit hun medewerkers halen. Dit in heel diverse activiteiten. Het Anker geeft je inzicht in hun (lopende) traject en de impact ervan. Laat je inspireren door theorie & praktijk! We zorgen tevens voor een lekkere afsluiter …

Contacteer VOV lerend netwerk

Tel. 03/454.59.70

Email: vovbeurs@vov.be

Meer info op www.vov.be