LIVE WORKSHOPS

Met het thema ‘The Future of L&D‘ in het achterhoofd, geven twintig standhouders op 28 april een workshop. Elke workshop duurt een uur en na afloop kan je uitgebreid napraten op de stand van de standhouder.

Schrijf je bij de aankoop van je ticket in voor drie inspirerende workshops. Wil je toch meer workshops volgen? Dat kan: zorg dat je op tijd bij de dôme bent en sluit aan indien er nog stoelen vrij zijn.

 

 

 • 10:15 – 11:15: (aNewSpring)

  New FAQ : Answer

 • 10:15 – 11:15: The future is blended learning, maar hoe begin je eraan? – Pim Vandijck (New Heroes)

  Sinds de start van corona zijn we op een andere manier (moeten) gaan werken. Zoom, Teams, webinars waren voor velen onbekend terrein. Intussen zijn deze tools en werkvormen vlot ingeburgerd in de meeste organisaties. Hierdoor is de deur ook (eindelijk) meer open gezet voor digitaal leren. New Heroes biedt een uniek platform waarmee jij jouw organisatie een grote stap kan laten zetten naar succesvolle blended en digitale learning. In deze sessie delen we praktische tips hoe je hiermee start, wat de voordelen zijn en wat te vermijden valkuilen zijn.

 • 10:15 – 11:15: (Dialog)

  New FAQ : Answer

 • 10:15 – 11:15: Groeien vanuit verbindende feedback – Laura Krause (Obelisk)

  Herken jij ook dat het best moeilijk is om feedback te geven zonder dat iemand zich persoonlijk aangevallen voelt? En dat de verantwoordelijkheid van feedback geven enkel bij leidinggevenden wordt gelegd? Hoe zou het zijn als je een permanente feedbackcultuur kan creëren waarbij collega’s elkaar ook onderling durven aanspreken? En je bovendien een manier te horen krijgt die én verbinding én resultaten bereikt? In onze workshop ervaar je al doende in 60 minuten hoe je feedback met impact kan geven, vragen en ontvangen. Durf jij de uitdaging aan om het effectief te doen?

 • 13:30 – 14:30: Gamification & G-learning voor opleiding – Mike Ptacek (Play It)

  Ontdek hoe je met gamification je opleidingen naar een ander niveau brengt. Welke mechanismen van games zorgen voor een sneller en beter leerproces, gestaafd aan de hand van cases en gepresenteerd door een G-learning expert. Bovendien krijg je tijdens deze sessie een persoonlijk demo account om dan ook zelf aan de slag met een opleidingsgame op jouw smartphone! Een unieke ervaring die je niet wil missen. Surf alvast naar http://play.playitsafe.eu om de app op voorhand te installeren op je smartphone of tablet.

 • 13:30 – 14:30: De kracht van Positiviteit op de werkvloer – Greet Van Hecke (Positiviteit.be)

  Een positieve sfeer kenmerkt zich door een hoog engagement, sterke motivatie, gezonde retentie en veel geluk op het werk. Helaas is de realiteit vaak anders. Stress, conflicten, onzekerheid zijn symptomen die maar al te vaak voorkomen. In deze workshop nemen we je mee in hoe jij in jouw organisatie kan bouwen positiviteit. We delen vele tips, praktijkverhalen en zetten je ook in actie. Kortom een absolute must om deel te nemen!

 • 13:30 – 14:30: De 5 Moments of Need: Van leren naar presteren – Alfred Remmits (Xprtise)

  In deze sessie gaan we in op de “5 Moments of Need” methodologie. Deze aanpak gaat uit van vijf momenten van behoeften waar medewerkers mee geconfronteerd worden: wanneer je iets voor het eerst leert, wanneer je meer wil leren, wanneer je probeert toe te passen, wanneer er iets fout gaat en wanneer er iets verandert.

  Voor organisaties is het belangrijk een innovatieve strategie op leren te hebben, die is toegespitst op het leveren van “on the job” performance. We tonen een voorbeeld van een succesvolle werkplekleeroplossing en kijken naar mogelijkheden voor de 5 Moments of Need methodologie binnen uw organisatie.

  Take aways
  – Wat zijn de 5 Moments of Need?
  – Wat is een innovatie strategie op leren?
  – Hoe lever ik een bijdrage aan het verhogen en verbeteren van de performance van mijn medewerkers?
  – Hoe zet ik de 5 Moments of Need methodologie in mijn organisatie in?
  – Van welke voorbeelden vanuit andere organisaties kan ik leren?

 • 13:30 – 14:30: Harness your Brainwaves for Performance – Stella Collins (Stellar Labs)

  You’ve probably heard the phrase “I’ve had a brainwave” but what actually is a brainwave?  How will you know you’ve had one, what sort was it and can you control them to increase your productivity or your ability to learn?

  Join our ‘Mexican brainwave’ to explore the brain science to:
  – Increase creativity and innovation
  – Decide the optimum time to learn skills versus knowledge
  – Get better decisions from your management team
  – Find your flow
  Practical tips, based on science, to enhance your performance and that of your teams.

 • 14:45 – 15:45: Jouw route naar de Learning Suite: begin met StreamLXP – François Walgering en Hans Ramaker (Next Learning Valley)

  StreamLXP is het intelligente Learning Experience Platform (LXP) waarmee Gepersonaliseerd en Sociaal Leren mogelijk wordt gemaakt. Gepersonaliseerd Leren activeert de lerende om aan de slag te gaan en een Learning Journey te creëren die het beste aansluit op zijn behoefte. StreamLXP stimuleert niet alleen het zelfsturend leren, maar helpt de lerende bij een succesvolle ontwikkeling van gewenste vaardigheden door middel van gepersonaliseerde aanbevelingen.

  Tijdens de workshop:

  • Introduceren wij de Learning Suite
  • Delen we onze top 5 tips om ermee van start te gaan, onder andere middels de activatie van StreamLXP
  • Verklappen we 3 skills die onmisbaar zijn om de Learning Suite van 2022 in jouw organisatie te omarmen
 • 14:45 - 15:45: De visie op coaching van Inspirerend Coachen Academy – Jirka Van Haegenborgh (Inspirerend Coachen Academy)

  In deze workshop stelt Jirka Van Haegenborgh onze visie op coaching voor. Daarvoor nemen we eerst de definitie van coaching onder de loep om vervolgens de vijf pijlers waarop onze visie gebaseerd is, op een interactieve manier te vertellen. Ten slotte verwijzen we naar het boek Inspirerend Coachen van Jef Clement. 

 • 14:45 - 15:45: Tien feiten die je moet weten over micro-credentials en portfolio - Danny van Kuijk (D2L)

  In deze sessie kijken we naar het belang van micro-credentials en portfolio voor organisaties en medewerkers. Micro-credentials zijn niet nieuw, maar vanaf bedrijfs- tot aan internationaal niveau zijn er groot aantal ontwikkelingen gaande. Zo zet de EU sterk in op micro-credentials en zijn er diverse initiatieven gebruik makend van Blockchain en NFT’s .

  Waar het voor de ene sector al de leidraad is voor opleiden, evalueren en (persoonlijke) groei, is het voor anderen slechts een ‘sticker’ op een LinkedIn profiel. We maken een reis van theorie naar praktijk, zodat er voor zowel starters en experts genoeg te ontdekken valt.

Contacteer VOV lerend netwerk

Tel. 03/454.59.70

Email: vovbeurs@vov.be

Meer info op www.vov.be