Learning tables

Zes aanbieders bieden een driegangen-lunch aan voor hun gasten. Ze nemen van de gelegenheid gebruik om hun visie uiteen te zetten en er een interactieve, leerrijke sessie van te maken. Deze sessies zijn eerder gericht op diepgang, inhoud en interactie. Daarom duren ze ook langer dan een workshop of inspiratiesessie, namelijk 90 minuten. Inschrijven is dan ook verplicht!

De meeste Learning Tables zijn enkel toegankelijk op uitnodiging. Heb je evenwel interesse om deel te nemen aan één van van deze Learning Tables waar je niet rechtstreeks voor kan inschrijven? Bezorg ons via vovbeurs@vov.be je naam en motivatie en verdien je plaats aan tafel.


Alle tafels gaan van start om 12u en duren tot 13u30.

Wie tickets heeft, kan dan nog steeds aansluiten bij het beurscongres.

 

De 6 Learning Tables:


1. Insights Benelux: Insights en leiderschapsontwikkeling

Bent u in uw  organisatie betrokken bij de organisatie van leiderschapsontwikkeling? Dan nodigen wij u graag uit voor een ronde tafelgesprek aan deze Learning Table met thought leaderleiderschapsontwikkeling Fons Feekes. In gesprek met 12 collega’s kunt u in 90 minuten een beeld krijgen wat er speelt op het gebied van vernieuwing van leiderschapsontwikkeling en aftoetsen waar de aanpak in uw eigen organisatie nog voorop loopt of wellicht aan vernieuwing toe is.

Een van de thema’s is hoe leiders kunnen bijdragen aan werkgeluk in hun organisatie en waarom dit voor de organisatie van belang is (zie ook www.unconference.nl). Andere thema’s die aan bod kunnen komen zijn: duurzaam leiderschap, neuroleiderschap, rol van leiderschapscoaching, nieuwe psychometrische instrumenten voor leiderschapsontwikkeling, en welke nieuwigheden werken nu echt goed?

Fons coacht executives, faciliteert leiderschap retreats en ontwerpt in-company leiderschapstrajecten. Hij schreef recent White Papers over Duurzaam Leiderschap, De Organisatie van de Toekomst, en Van zelfinzicht naar werkgeluk met neurowetenschap (gratis te downloaden van www.insightsbenelux.com).

Facilitator: Fons Feekes, Partner - Insights Benelux

Deelnemen? Heb je interesse in deze tafel, schrijf je nu in via vovbeurs@vov.be 


2. The Lean Six Sigma Company als antwoord op het nieuwe werken

Een uitgebreid 4G-netwerk, cloud computing en ontelbaar veel online tools stellen ons tegenwoordig in staat om altijd en overal efficiënt te kunnen werken. Medewerkers genieten volop van de flexibiliteit om hun werktijden en –locaties zelf te gaan bepalen en nemen daarmee controle over hun persoonlijke work-life balance. Ook bedrijven zien liever hun mensen thuis achter een laptop werken dan dat ze tijd staan te verliezen op de ring van Brussel of Antwerpen. De kans is dan ook reëel dat uw onderneming nu al – of toch zeker binnenkort – geconfronteerd wordt met het vraagstuk rond het Nieuwe Werken.

Het gebrek aan rijpheid bij werknemer én -gever om de verantwoordelijkheden op te nemen die gepaard gaan met deze verworven vrijheden, zorgt ervoor dat men te vaak toevlucht neemt tot symptoombestrijding door repressie en controlesystemen. Het contrast met het strikt afgelijnde werken in de klassieke autofabriek kan schijnbaar niet groter zijn maar toch staan bij zowel Lean Six Sigma, als bij het Nieuwe Werken zelfsturing, vertrouwen, focus op resultaten en het welzijn van de medewerkers centraal. Beide werkmethodes worden ingezet om betere bedrijfsresultaten en een hogere arbeidsproductiviteit te realiseren.

Aan de hand van een reeks stellingen en open vragen, neemt Frederik Waeckens – Managing Partner bij The Lean Six Sigma Company – u mee in een open discussie rond deze thema’s. Samen met u gaan we op zoek naar overeenkomsten tussen Lean Six Sigma en het Nieuwe Werken, behoeden we ons voor verborgen valkuilen en formuleren we gezamenlijk een antwoord op dit vraagstuk. De learning table is pas geslaagd wanneer u de tafel verlaat met bruikbare kennis en vernieuwde inzichten om zowel Lean Six Sigma, als het Nieuwe Werken met succes in uw organisatie toe te passen. Hopelijk tot snel.

Facilitator: Frederik Waeckens - Managing Partner bij The Lean Six Sigma Company

Deelnemen? Heb je interesse in deze tafel, schrijf je nu in via vovbeurs@vov.be 


3. Epyc: Klanten met goesting eten met goesting

EPYC is een spin-off van de Katholieke Universiteit Leuven en werd opgericht in 2001. Zoveel jaar later kunnen we stellen dat we de nodige expertise en ervaring op het vlak van e-Learning hebben opgebouwd, en perfect weten hoe we bedrijven kunnen helpen om deze leervorm te implementeren in bestaande of nieuwe opleidingstrajecten. EPYC is vandaag een van de topspelers in de e-Learning in België.

Facilitator: Wim Govaerts - e-Learning Architect bij Epyc

Deelnemen? Deze tafel is enkel toegankelijk op persoonlijke uitnodiging van Epyc


4. Acerta: Me & myself, voor medewerkers op hun best! Schep een omgeving die aanzet tot groeien

De huidige samenleving vraagt om een andere manier van samenwerken. Medewerkers verwachten namelijk continu feedback op hun functioneren en dit liefst op een informele, transparante en motiverende manier. Mensen laten groeien is uw organisatie duurzaam laten groeien. Via de methodiek, Me@MyBest©,  schept u een positief intern klimaat dat uw medewerkers toelaat hun talenten te ontwikkelen.

Inderdaad is en blijft feedback waardevol. Maar de beoordelingscyclus binnen uw organisatie draait niet langer om formele functionerings- en beoordelingsgesprekken. Die kijken naar het verleden en hameren op  ‘ontwikkelpunten’ waar dan gedurende een jaar aan gewerkt moet worden. Maar liggen de echte kansen en opportuniteiten tot groei niet in het ontwikkelen van de sterktes, van de passies van uw medewerkers? Waarom dan de beoordelingscyclus niet aanpassen aan de realiteit met korte toekomstgerichte evaluatiecycli?  Daarbij staan vragen centraal als:

Wat geeft mijn medewerker energie?
Wat is zijn passie?
Wanneer is mijn medewerker ‘op zijn best’?
Hoe kan dit ingezet worden binnen de organisatie?
Hoe helpt dit om de organisatiedoelstellingen te behalen?

Facilitator: Peter Tuybens, senior coach facilitator, director Acerta Consult

Deelnemen? Heb je interesse in deze tafel, schrijf je nu in via vovbeurs@vov.be 


5. Neo: “What’s in it for me” – Contextueel leren in de praktijk.

Heb je soms het gevoel dat er iets ontbreekt in een training? Dat je niet goed weet hoe jij de opgedane kennis kan toepassen? In de juiste context en op het gepaste moment de juiste inhoud aanbieden is de oplossing. Zo krijg je immers de ideale mix om te leren, experimenteren en nuttige ervaringen op te doen. Daarom zet Neo volop in op contextueel leren.

De laatste technologische innovaties gecombineerd met on the job training, geven een nieuwe dynamiek aan leren. Met technologieën zoals beacons en de HoloLens, maakt Neo van de echte wereld voor jou een leeroplossing op maat. Benieuwd hoe? Kom proeven en get triggered.

Facilitator: Wim Van Borm, Senior learning architect NEO Learning

Deelnemen? Deze tafel is enkel toegankelijk op persoonlijke uitnodiging van Neo.


6. Wolters Kluwer: 6 intelligences van sterke leiders vandaag

          

Op zoek naar frisse inzichten  over effectief leadership development vandaag? Dan bent u welkom aan onze Learning Table. We vertellen u meer over het Crystal Leadership Model. van Kluwer Opleidingen/Linkpower. Dit model helpt u tegemoet te komen aan de leiderschapsbehoeften en helpt u trefzeker in kaart te brengen wat uw organisatie vandaag en morgen nodig heeft.

Vertel ons over de uitdagingen waar uw leiders vandaag voor staan. Vanuit onze expertise, training- en coachingervaring vullen we aan en bundelen we deze leiderschapsuitdagingen in 5 clusters:

  1. persoonlijke uitdagingen van de leider
  2. teams en medewerkers
  3. informatie en technologie
  4. organisatieveranderingen
  5. maatschappelijke veranderingen

Het Crystal Leadership Model haakt in op deze uitdagingen. Net als een sneeuwkristal groeien en ontwikkelen leiders zich op een unieke manier langs 6 verschillende pijlers van “intelligences”: Information Intelligence, Strategic Intelligence en Execution Intelligence enerzijds, en Self Intelligence, Emotional Intelligence en People, Relations & Systems Intelligence anderzijds.

Tijdens de lunch praten we met u over de uitdagingen die u met deze 6 intelligences aan kunt gaan.

Facilitatoren: Nanou Pauwels en Koen Dierckx, learning consultants bij Kluwer Opleidingen.

Deelnemen? Deze tafel is enkel toegankelijk op persoonlijke uitnodiging van Wolters Kluwer.